Informatie over Lelystad Airport

Piloot-opleiding.nl is gevestigd op Lelystad Airport. Nu het vliegveld de laatste tijd veel in het nieuws is vanwege de geplande uitbreidingen, krijgen we veel vragen van toekomstige studenten. Vanwege de “onzekere toekomst” van het vliegveld zijn ze bang om bij ons te beginnen aan de opleiding tot piloot. Hoewel het vliegveld onderhevig is aan vele grote veranderingen, heeft onze vliegschool hier weinig last van. Er blijft voor Piloot-opleiding.nl genoeg ruimte over om zowel de theorie- als praktijklessen voort te zetten!

De opening van de vakantieluchthaven Lelystad

In 2014 heeft Lelystad Airport/Schiphol Group een aanvraag gedaan voor een Luchthavenbesluit. De aanvraag bestond uit een ondernemingsplan en een milieueffectrapport. Het Ontwerp Luchthavenbesluit dat door staatssecretaris Mansveld is opgesteld, werd op 13 juni 2014 goedgekeurd. Na diverse beoordelingen, inzageperiodes en adviezen, is op 31 maart 2015 toestemming gegeven om de uitbreiding van het kleine Lelystad Airport te starten. Het doel was om er in 2018 een volwaardige vakantieluchthaven van te maken.

Omdat Luchtverkeersleiding Nederland niet tijdig verkeersleiding kon leveren, is de opening een jaar opgeschoven. Na het laatste besluit van de minister is voor Lelystad Airport de weg vrijgemaakt. De geplande opening zal dan ook in 2020 plaatsvinden.

Planning tot 2043

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van de luchthaven. Vanaf de opening wordt toegewerkt naar ongeveer 45.000 vliegbewegingen per jaar. De uitbreiding van de luchthaven brengt de toekomst van onze vliegschool niet in gevaar. De ruimte om onze lessen te geven, zowel theoretisch als praktisch, blijft behouden.

Als je je graag in wilde schrijven voor een van onze pilotenopleidingen, maar tegengehouden werd door de onzekere nieuwsgeving, dan kunnen wij je geruststellen. De uitbreiding van de luchthaven zit ons niet in de weg, wij kunnen gewoon blijven doen wat we het liefste doen: vliegen!

Meer weten? Neem contact met ons op via 0320 785 522 of stuur een mail naar info@piloot-opleiding.nl. Wil je je inschrijven voor een proefles? Via onderstaande button meld je je eenvoudig aan!

Aanmelden proefles

Meer informatie over onze opleiding tot piloot

Is piloot worden jouw droom en wil je meer informatie over onze pilotenopleidingen? Wij helpen je graag verder.

Contact opnemen