Opleidingen tot piloot

Maak jouw droom om piloot te worden waar bij Piloot-opleiding.nl en behaal je PPL- of LAPL-brevet in een modulaire vorm. In de toekomst willen wij ook de CPL-opleiding aan gaan bieden.

PPL (Private Pilot License)

Iedere pilotencarrière begint met het behalen van een PPL-brevet. Met een PPL-brevet mag je geen commerciële vluchten uitvoeren. Op de pagina Private Pilot License (PPL) lees je alles over dit brevet.

LAPL (Light Aircraft Pilot License

Met een LAPL-brevet op zak mag je in heel Europa het luchtruim kiezen. Je mag met dit brevet vliegen in eenmotorige vliegtuigen tot 2.000 kilo. Meer weten? Bekijk dan de pagina LAPL-opleiding.


Daarnaast treft onze vliegschool voorbereidingen voor de mogelijke realisatie op korte termijn van een van de volgende twee (of beide) opleidingen:

CPL Modulair (Commercial Private License)

Met dit brevet ben je bevoegd om zelfstandig commerciële vluchten uit te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als piloot bij bedrijven die vlieglessen, rondvluchten of reclamesleepvluchten verzorgen.

MPL (Multi Pilot Licence)

De MPL (Multi Pilot Licence) is een Europees bewijs van bevoegdheid waarmee je mag optreden als tweede bestuurder in een (commerciele) airliner. De bevoegdheden van de brevethouder met een MPL zijn beperkt tot (vleugel)vliegtuigen die moeten worden bediend met een tweede bestuurder.

Houd deze pagina in de gaten voor de startdatum van de CPL- en/of MPL-opleiding.

Meer informatie over onze opleiding tot piloot

Is piloot worden jouw droom en wil je meer informatie over onze pilotenopleidingen? Wij helpen je graag verder.

Contact opnemen