Baankansen als piloot

Wij doen er alles aan om jouw droom werkelijkheid te laten worden

Enkele jaren geleden was het nog moeilijk om als beginnend piloot een baan te vinden. De markt werd overspoeld door zojuist afgestudeerde piloten en honderden jonge piloten in ons land waren op zoek naar een baan. Inmiddels is dat beeld wel veranderd. Een aantal vliegscholen is gestopt en de vraag naar piloten groeit momenteel snel. Maar dat maakt het nog niet echt eenvoudig om een baan als piloot te vinden.

Vlieguren maken om je baankansen als piloot te vergroten

Als je klaar bent met je studie tot piloot heb je meestal zo'n 180-200 uren gevlogen. Met een PPL-brevet sta je dan aan het begin van je vliegcarrière: met deze ervaring moet je een baan zien te vinden. Omdat de meeste buitenlandse maatschappijen van nieuwe piloten verwachten dat ze een minimum aantal vlieguren hebben van 500-2000 uur, is het belangrijk dat je na je opleiding – op welke wijze dan ook – (commerciële) vlieguren gaat opbouwen. Dat kan door je CPL-brevet te halen en rondvluchten of reclamevluchten te gaan vliegen. Hoe meer vlieguren je maakt, hoe beter: dit is essentieel voor het vinden van een baan als piloot bij een airline.

Wij vergroten jouw baankansen:

  • Loopbaanbegeleiding
  • Sollicitatietraining

Wij helpen jouw baankansen als piloot vergroten

Om je kansen op een baan als piloot te vergroten, dien je zelf de benodigde vlieguren te maken. Wij kunnen je tijdens de PPL-opleiding echter helpen met zaken als loopbaanbegeleiding en sollicitatietraining.

Loopbaanbegeleiding

Voor, tijdens en na de opleiding investeren we veel tijd in jouw toekomst. Met een persoonlijk loopbaanplan stippelen we uit waar jij naartoe wilt groeien en wat daarvoor nodig is.

Sollicitatietraining

Om je kans op een baan als piloot te vergroten, krijg je diverse sollicitatietrainingen. Hierin leer je een goede motivatiebrief te schrijven en geven we tips om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek.

Wil je meer weten over jouw kansen op een baan als piloot? Wij helpen je graag. Bel met 0320 785 522 of vul het contactformulier in. Voor meer informatie over de toelatingseisen en selectieprocedure bezoek je de pagina Piloot worden.

Meer informatie over onze opleiding tot piloot

Is piloot worden jouw droom en wil je meer informatie over onze pilotenopleidingen? Wij helpen je graag verder.

Contact opnemen