Toelatingseisen voor PPL-, LAPL- of RPL-MLA-brevetten

Wil jij starten met een van onze vliegopleidingen? We vertellen je graag aan welke toelatingseisen je moet voldoen.

Heb je een vraag over deze piloot opleidingen? Neem contact met ons op via 0320 785 522.

Bel 0320 785 522 Informatie aanvragen

Vooropleiding en voorkennis

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om te mogen starten opleiding voor een PPL-, LAPL- of RPL-MLA-brevet. Voor iedereen met een algemene opleiding zijn de toelatingseisen heel goed haalbaar. Enige basiskennis van het Engels, wiskunde en natuurkunde zijn wel gewenst.

Hoe oud moet ik zijn voor de piloot opleiding?

Er geldt geen minimum leeftijd om te beginnen en deel te nemen aan een PPL-, LAPL- of RPL-MLA-opleiding. Voor het examen en het behalen van een PPL-, LAPL- of RPL-MLA-brevet moet je minimaal 18 jaar zijn.

Medische en fysieke toelatingseisen

Om zelfstandig een vliegtuig te mogen besturen, moet je een medische keuring ondergaan. Het doel van deze vliegmedische keuring is om vast te stellen of je gezondheidstoestand een risico oplevert voor de vliegveiligheid. De veiligheidskeuring verrichten we op last van de overheid. Daarom wordt het keuringsprogramma ook door de overheid vastgesteld. Voor een bewijs van bevoegdheid als privévlieger (RPL-MLA, LAPL of PPL) dien je goedgekeurd te zijn voor het medisch certificaat klasse 2.

Voor een bewijs van bevoegdheid als beroepsvlieger (CPL) of verkeersvlieger (ATPL en MPL) moet je over een medisch certificaat klasse 1 te beschikken.

Meer informatie

Wil je weten of je voldoet aan onze eisen of heb je een andere vraag? Bel dan met 0320 785 522.

Meer informatie over onze opleiding tot piloot

Is piloot worden jouw droom en wil je meer informatie over onze pilotenopleidingen? Wij helpen je graag verder.

Contact opnemen