Vliegopleiding

Met de vliegopleidingen van Zelf Vliegen maak je jouw droom om piloot te worden waar. Behaal je PPL- of LAPL-brevet in een modulaire vorm. In de toekomst willen we ook de CPL-opleiding aanbieden.

Een vliegopleiding bij Zelf Vliegen:

  • Haal je PPL-brevet, LAPL-brevet en/of CPL-brevet wanneer jou dat uitkomt
  • Stel je eigen studieschema samen
  • Persoonlijke begeleiding van ervaren instructeurs
  • Maak vlieguren in onze eigen vloot

Ben je benieuwd naar de vliegopleidingen van Zelf Vliegen? Wij vertellen je graag meer over de opleidingen. En als je nieuwsgierig bent of piloot zijn iets voor je is, kom dan vooral langs voor een proefles!

Boek een proefles Informatie aanvragen

PPL (Private Pilot License)

Iedere pilotencarrière begint met het behalen van een PPL-brevet. Met een PPL-brevet mag je geen commerciële vluchten uitvoeren, maar wel met een eigen vliegtuig zelfstandig in binnen- en buitenland vliegen. Op de pagina Private Pilot License (PPL) lees je alles over deze vliegopleiding en dit brevet.

LAPL (Light Aircraft Pilot License)

Met een LAPL-brevet op zak mag je in heel Europa het luchtruim kiezen. Je mag met dit brevet vliegen in eenmotorige vliegtuigen tot 2.000 kilo en drie passagiers meenemen. Meer weten over de vliegopleiding? Bekijk dan de pagina LAPL-opleiding.


Daarnaast treft onze vliegschool voorbereidingen voor de mogelijke realisatie op korte termijn van een van de volgende twee (of beide) opleidingen:

CPL Modulair (Commercial Private License)

Met dit brevet ben je bevoegd om zelfstandig commerciële vluchten uit te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als piloot bij bedrijven die vlieglessen, rondvluchten of reclamesleepvluchten verzorgen.

MPL (Multi Pilot Licence)

De MPL (Multi Pilot Licence) is een Europees bewijs van bevoegdheid waarmee je mag optreden als tweede bestuurder in een (commerciele) airliner. De bevoegdheden van de brevethouder met een MPL zijn beperkt tot (vleugel)vliegtuigen die moeten worden bediend met een tweede bestuurder.

Houd deze pagina in de gaten voor de startdatum van de CPL- en/of MPL-opleiding.

Vliegopleidingen van Zelf Vliegen

Onze vliegopleidingen zijn modulair. Dit betekent dat je zelf bepaalt wanneer je de lessen volgt en zelfs wanneer je examen doet. De vliegopleidingen van Zelf Vliegen zijn ATO-erkend. Het ILenT (Inspectie Leefomgeving en Transport) heeft ons als opleidingsinstituut erkend en het label ‘Approved Training Organisation’ afgegeven, wat betekent dat onze vliegopleidingen aan de strenge kwaliteitseisen voldoen.

Kosten vliegopleidingen

De kosten voor de vliegopleiding zijn uiteraard afhankelijk van het soort brevet dat je wilt halen. Het LAPL-brevet haal je bij ons voor € 7.995,-, een PPL-brevet kost € 11.310,-. Bekijk de opleidingenpagina’s voor meer informatie over de samenstelling van de opleiding en de bijbehorende kosten.

Onze vloot

De vliegopleidingen van Zelf Vliegen bestaan uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. Tijdens de praktijklessen leer je zelf vliegen in een van onze vliegtuigen: eerst met een instructeur, maar in een mum van tijd vlieg jíj de vloot door het luchtruim! Klik op een vliegtuig voor meer informatie.

Boek een proefles

Kun je niet wachten om jouw eerste vlucht te maken? Boek een proefles of vraag eerst meer informatie aan over de vliegopleidingen.

Boek een proefles Informatie aanvragen

Meer informatie over onze vliegopleidingen

Is piloot worden jouw droom en wil je meer informatie over onze vliegopleidingen? Wij helpen je graag verder.

Contact opnemen